Ciolacu are un “gentlemen’s agreement” cu Coca Cola să dea înapoi supra-acciza sub formă de ajutor de stat.

0

Toată lumea a auzit de brand-ul COCA COLA. Mulți români sunt consumatori fideli însă oare câți știu că gicantul COCA COLA HBC ROMANIA a avut in 2022 o cifra de afaceri de 3,202,748,606.00 RON , cu un profit de 394,591,520.00 RON, adica vreo 80 de milioane de euro si guvernul Romaniei tocmai a anutat ca ii da AJUTOR DE STAT!

Sistemul Coca-Cola România, cel mai mare business din sectorul băuturilor răcoritoare din România, a finalizat investiţia într-o linie de decontaminare fulgi PET din fabrica de la Ploieşti, investiţie pentru care compania a aplicat pentru un ajutor de stat. Investiţia s-a ridicat la 55 mil. lei (peste 10 mil.euro), din care 7,5 mil. lei a fost din ajutor de stat.

La eveniment a fost prezent şi primul ministru Marcel Ciolacu, Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, dar şi oameni politici şi autorităţi locale.

„În pachetul de măsuri fiscal am propus inclusive mărirea accizei la băuturile cu zahăr.  Este o măsură legitimă în susţinerea sănătăţii populaţiei, mai ales a tinerilor, care sunt consumatori de astfel de băuturi. Începând de astăzi am un gentlemen’s agreement cu conducerea companiei că toata această supraimpoziotare se va întoarce în companie sub formă de ajutor de stat în proiectele viitoare”, a spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *