Plata cash nu e interzisă în România! Kaufland își face propria lege?!

0

Unele companii cu activitate în România vor să creeze un „trend”  prin care să descurajeze plățile cu bani cash. Kaufland de exemplu, impune clienților să achite doar cu cardul, dacă vor să mănânce în restaurant.

„Ordonanța austerității” a Guvernului PSD + PNL, anunțată de către premierul Marcel Ciolacu, a provocat revoltă în societate. Aceasta nu va scădea salariile, dar efectele ar putea fi aceleași, scăderea drastică a puterii de cumpărare a cetățenilor, printr-un nou „pachet” de introducere de taxe și impozite. De asemenea, în legea PSD + PNL se impun noi praguri pentru plata cu bani lichizi, pentru a facilita plata cu cardul.

„Teoria conspirației” a devenit realitate. Unele companii au început să-și impună propriile politici – refuză categoric plata cash. Printre acestea, nemții de la Kaufland, un jucător major în retailul alimentar din țara noastră.

După ce au redus din numărul de angajați de la casele de marcat, prin introducerea caselor „self-scan”, cei de la Kaufland au decis să impună clienților plata cu cardul în restaurantele pe care le dețin.

Cei care vor să-și rezerve o masă la Kaufland PopUp sunt avertizați telefonic că nu acceptă decât clienți care achită cu cardul. Mai apoi, clienții primesc un mesaj în care li se specifică același lucru, „plățile sunt acceptate doar cu cardul”. Acest lucru amintește de măsurile controversate ale retailerului german din perioada „COVID”, când a montat garduri pentru vaccinați și nevaccinați și când românii fără pașaport vaccinal erau interziși în centrele comerciale.

În plus, cei de la Kaufland nu doar că impun plata cu cardul, ci solicită clienților să nu petreacă mai mult de două ore la masă.

Kaufland transmite inclusiv prin SMS clienților că NU acceptă plata cash.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *