Transfăgărășanul și Transalpina ndeschise și pe perioada iernii

0

Transalpina și Transfăgărășanul nu se vor mai închide începând de anul acesta, în funcție de perioada calendaristică. Drumarii spun că cele două șosele de altitudine ale României vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

Regulamentul de funcționare s-a schimbat, astfel că nu mai este obligatorie închiderea, la sfârșitul lunii octombrie, a tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina.

Drumarii au mai declarat pentru Radio România Actualități că în această perioadă fac în fiecare dimineață verificări pe aceste tronsoane, pentru a se asigura că șoferii urcă în condiții de siguranță.

În această perioadă, pe Transfăgărășan, mai ales pe versantul nordic din județul Sibiu, se montează plase de siguranță și alte sisteme prin care să se oprească avalanșa stâncilor. De asemenea, este în pregătire un proiect de amenajare a unor copertine de protecție din beton, care să permită circulația aproape pe întreaga durată a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *