Vine un val de frig!Temperaturile pot scădea și cu 13 grade.

0

Dacă sâmbătă în majoritatea țării a fost vreme de vară, de duminică temperaturile vor scădea cu până la 13 grade în unele zone. S-ar putea să vedem și zăpadă pe creste. Și vântul o să bată puternic.

Răcirea bruscă e produsă de o masă de aer polar, care va cuprinde țara noastră. Primii care vor simți frigul vor fi cei din nordul țării. Acolo nu vor fi mai mult de 14 grade.

Se va răci în jumătatea nordică a teritoriului, temperaturile se vor situa între 13-14 grade prin estul Transilvaniei, prin Maramureș, nordul Moldovei. Cel mult, 19 grade prin sudul Transilvaniei și sudul Moldovei. În jumătatea sudică va fi în continuare vreme deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor mai atinge de 27-28-29 de grade.

Este anunţat și un cod galben de vânt, valabil până duminică. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de peste 50 de kilometri pe oră. La altitudini mari, rafalele vor depăși 90 de kilometri/oră. Temperaturile maxime se situează între 14 și 28 de grade, iar minimele între -2 și 11 grade.

Frigul domneşte până luni. Vor lipsi, însă, ploile, necesare în anumite regiuni.

Nu suficient de bogată în umezeală ca să aducă și ploi mai consistente, ceea ce este neapărat necesar în deosebit pentru sudul și estul teritoriului, acolo unde avem secetă pedologică extremă.

Nici Capitala nu este ocolită de vânt. Aici, minimele vor ajunge până la 6-7 grade zilele acestea. De marți, temperaturile cresc din nou – până la 25 de grade în sud, în timp ce în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, vremea rece mai ține câteva zile. 

Va fi o răcire de scurtă durată, pentru că de marți vremea își revine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *