Statul nu ne poate obliga să folosim cardul când avem banii noștri

0

Fostul președinte al Curții Constituționale din România (CCR), Augustin Zegrean, spune că prevederile Guvernului Ciolacu care limitează accesul la numerar sunt neconstituționale.

„Eu știu că există o decizie a Curții Constituționale dată de mult, cam prin 2008-2009, care spune că angajatorul nu îl poate obliga pe angajat să își primească salariul pe card. Dacă el alege să primească salariul cash, trebuie să i-l dea cash. De aici, puteți trage concluzia că nici statul nu ne poate obliga să folosim cardul când avem banii noștri. Sunt banii noștri, până la urmă, și îi folosim cum vrem noi. Asta se face ca să ce? Să știe banca ce plătești, unde plătești? Chiar nu înțeleg de ce…”, a declarat fostul președinte al CCR, la un post TV.

Întrebat dacă se va putea implementa măsura, constituțional vorbind, Zegrean a spus că este la alegerea fiecăruia.

„Nu, asta este la libera alegere a fiecăruia, plus că ar apărea niște lucruri foarte complicate că în România, din câte știu eu, cam 30 % din oameni au card.

Restul cum să plătească? Nu știu, toate vin peste noi de-a năvala. Eu țin minte când au început să dea bani de la APIA, i-a obligat pe țărani să-și facă carduri. Și venea țăranul din Munții Rodnei până la Năsăud, 50 km, să vadă dacă are bani pe card și mergea înapoi că nu avea.

Eu sper să-i oprească Curtea Constituțională de data asta, că e tot în pachetul acela care e la Curte. Eu sper să-i oprească.”, a mai spus Augustin Zegrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *