Companii cu capital străin au ascuns profitul prin tranzacții cu firme afiliate! Ne spune chiar SRI

0

Bani

Raportul SRI pe 2020, postat marți de site-ul Camerei Deputaților, arată că în anul respectiv companii cu capital străin care activează în România au ascuns sau au diminuat profitul prin tranzacții cu firme afiliate.

Serviciul Român de Informații arată în raport că „asigurarea sustenabilității bugetului general consolidat a reprezentat o provocare majoră, îndeosebi ca urmare a efectelor generate de COVID-19. Alocarea de resurse financiare semnificative pentru gestionarea crizei sanitare, corelată cu problemele în colectarea veniturilor (pe fondul persistenței activităților evazioniste de mare amploare, favorizate inclusiv de perpetuarea unor deficiențe sistemice în activitatea instituțiilor abilitate), a condus la creșterea considerabilă a deficitului bugetar”.

Vulnerabilitățile la adresa sustenabilității bugetare au fost amplificate și de manipularea, de către societăți autohtone cu capital străin, a prețurilor de transfer în cadrul tranzacțiilor cu societățile afiliate, în vederea diminuării sau neevidențierii profitului, precum și în scopul externalizării de fonduri către agenți economici din țările de proveniență a capitalurilor. Efecte negative au fost generate și de demersurile unor societăți de direcționare de sume impozabile către entități offshore”, conform documentului.

Citește aici raportul SRI pe 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *