E OFICIAL! România a ajutat militar Ucraina deși autoritățile de la București au negat până acum!

0

 Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că România a ales Ucraina în cel mai dificil moment din istoria noastră. Îmi aduc aminte cât de călduros au fost întâmpinaţi oamenii noştri aici, în România, a spus el, precizând că România le-a acordat şi sprijin militar şi umanitar.

Preşedintele Ucrainei a mai arătat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre un așa-numit parteneriat strategic pe viitor între România şi Ucraina.

”Am dat indicaţii echipelor noastre de a pregăti fundamentul pentru acest parteneriat strategic”, a afirmat Zelenski. Preşedintele Zelenski a mai declarat că a discutat cu preşedintele României despre securitatea din regiunea Mării Negre, despre susţinerea formulei păcii. ”Am vorbit despre infrastructură şi despre deschiderea unor puncte de trecere noi la frontiera comună. Am vorbit şi despre minorităţile naţionale”, a afirmat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că ”este o decizie foarte importantă de pregătire a piloţilor ucraineni în RomâniaSe creează un centru de pregătire a acestor piloţi şi am discutat cu domnul preşedinte cum să accellerăm procesul de pregătire”, a arătat el. Zelenski a spus că au discutat şi despre situaţia de pe front şi despre solicitările lor militare.

”Fiecare rachetă rusească, fiecare dronă rusească care atacă porturile noastre, apărarea acestor porturi trebuie să facem tot posibilul ca Rusia să nu poată transforma zona dunăreană sau a Mării negre într-o zonă moartă. Conlucrăm cu mai mulţi parteneri de-ai noştri pentru a întări sistemele anti-aeriene din regiunea Odesa şi a ţării întregi”, a spus el. Volodimir Zelenski a subliniat că o altă direcţie strategică a cooperării dintre cele două ţări este cooperarea în triunghiul Ucraina-Moldova-România, care le va permite să creeze noi posibilităţi pentru ţări, în primul rând dezvoltarea economică.

”De curând va începe să funcţioneze un coridor pentr cereale din Ucraina, prin Moldova. Acest lucru are importanţă mare nu numai pentru Ucraina şi România, pentru Europa în întregime. Cooperarea trilaterală dă un impuls foarte bun pentru dezvoltarea ecoonomică, pentru dezvoltarea business-ului”, a mai afirmat liderul ucrainean.

Zelenski, întrebat ce sprijin militar a solicitat de la preşedintele Iohannis: Nu vă pot spune toate detaliile. Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat, marţi la Cotroceni, chestionat ce sprijin militar a solicitat omologului Klaus Iohannis că nu poate oferi toate detaliile, fiind vorba şi de informaţiii care nu pot fi făcute publice, însă a precizat că „accentul principal a fost pus de mine pe sisteme antiaeriene”.

„Nu vă pot spune toate detaliile. Aici pot să existe şi informaţii pe care nu le putem face public. Accentul principal a fost pus de mine pe sisteme  antiaeriene”, a afirmat Volodimir Zelenski, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis susţinută, marţi la Palatul Cotroceni, chestionat ce sprijin a cerut şefului statului român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *