Oficiali din cadrul apărării Ucrainei au deturnat şase milioane de euro

0

FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy and European Commission President Ursula von der Leyen shake hands before meeting, as Russia's invasion of Ukraine continues, in Kyiv, Ukraine September 15, 2022. REUTERS/Valentyn Ogirenko/File Photo

Doi oficiali ucraineni de la Ministerul Apărării sunt suspectaţi de faptul că au deturnat şase milioane de euro la achiziţionarea de veste antiglonţ.

Anunțul a fost făcut marţi de un organ anticorupţie, Biroul de Anchetă de Stat, un nou dosar de corupţie într-o ţară care înfruntă invazia Rusiei, relatează AFP, potrivit News.ro.

Biroul anunţă că un fost adjunct al ministrului Apărării însărcinat cu logistica apărării şi directorul Departamentului Aprovizionării din cadrul ministerului sunt suspectaţi de ”deturnări şi abuzuri de putere la scară mare”.

La începutul acestui an, 5 guvernatori regionali şi 4 viceminiştri au fost demişi din funcţie în Ucraina, după un scandal de corupţie presupus în armată şi în plină invaziei a ţării de către Rusia.

Lupta împotriva corupţiei, un rău endemic în Ucraina, care era deja una dintre cele mai sărace ţări din Europa înainte de invazia rusă, este una dintre condiţiile puse de Uniunea Europeană pentru a menţine statutul Kievului de candidat la aderare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *