Percheziții la Ministerul Sănătății. Suspiciuni de fraudare a unui concurs

0

Procurorii au declanșat, marţi seara, percheziţii la Ministerul Sănătăţii şi la mai multe adrese, într-un dosar privind fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de consilier clasa l grad superior, în cadrul unei direcţii a ministerului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, perchezițiile au loc atât la sediul Ministerului Sanătății, cât și ”la domiciliul unor persoane fizice.”

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului I București efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. prev. de art. 12 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 78/2000.

Suspiciunile se refer la fraudarea unui concurs pentru ocuparea funcției de consilier clasa I, grad superior, în cadrul Direcției Politici de Resurse Umane în Sănătate – Biroul recunoaștere a calificărilor și reglementare.

În cursul zilei de 10.10.2023, după obținerea autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară la sediul Ministerului Sanătății și la domiciliul unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat Direcției Generale Anticorupție.” – se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *