INCREDIBIL! Țară europeană în care vor fi date amenzi dacă becurile sunt lăsate aprinse prea mult timp.

0

Într-o țară europeană magazinele vor fi amendate dacă proprietarii vor lăsa becurile aprinse prea mult timp.

Autorităţile franceze au dezvăluit, joi, un set de măsuri pentru a asigura menţinerea pe o traiectorie descendentă a consumului de energie.

Printre măsuri se numără şi subvenţii pentru instalarea de termostate inteligente în gospodării şi restricţii cu privire la orele de funcţionare a instalaţiilor de iluminat din magazine, transmite Bloomberg și Agerpres.

Măsurile anunţate recent vin ca o continuare a unui plan mai amplu de anul trecut destinat reducerii utilizării instalaţiilor de încălzire şi a consumului de electricitate în sectoarele public şi privat, după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa şi funcţionarea reactoarelor nucleare din Franţa a fost afectată de pauze prelungite.

Potrivit ministrului Tranziţiei Energetice, Agnes Pannier-Runacher, consumul combinat de electricitate şi gaze naturale al Franţei a scăzut cu aproximativ 12% faţă de nivelul anterior crizei, depăşind ţinta iniţială care prevedea o reducere de 10% până în 2024.

„Obiectivul meu este ca această scădere să devină una structurală. Cumpătarea trebuie să devină o obişnuinţă„, a spus Agnes Pannier-Runacher într-un interviu acordat joi pentru mai multe publicaţii.

Guvernul de la Paris va oferi subvenţii care acoperă până la 80% din preţul unui aşa-numit „termostat inteligent” în locuinţe, care poate costa până la 1.000 de euro, a precizat Agnes Pannier-Runacher.

Șase furnizori de energie, inclusiv grupul de stat Electricite de France SA, vor oferi contracte de furnizare care îi recompensează pe acei clienţi care îşi reduc consumul de energie, a adăugat Pannier-Runacher.

O lege care reglementează orele de funcţionare pentru instalaţiile de iluminat din vitrine şi proprietăţi imobiliare comerciale va deveni mai aspră iar cei care încalcă prevederile vor fi amendaţi cu până la 1.500 de euro, a spus ministrului Tranziţiei Energetice.

De asemenea, Guvernul de la Paris, care acordă deja subvenţii pentru car-sharing, va introduce noi reduceri de taxe pentru firmele care îşi ajută angajaţii să vină cu bicicleta la serviciu.

Consumul de petrol trebuie să continue să scadă, după ce anul trecut s-a diminuat cu mai puţin de 2%, a precizat Pannier-Runacher.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *