Iohannis, întrebat în ce constă sprijinul militar acordat Ucrainei. Șeful statului a evitat să dea detalii concrete.

0

Aflat, miercuri, la Budapesta, unde a avut o întrevedere cu președinta Ungariei, Klaus Iohannis a fost întrebat de presă despre sprijinul militar pe care România îl acordă Ucrainei.

Șeful statului a evitat să dea detalii concrete.

Un sprijin militar important. Astăzi nu, nici mâine. După ce se termină războiul, cu siguranță se pot declara toate detaliile. Până atunci, cu siguranță, atunci când este nevoie să se detalieze, Ministerul Apărării va face aceste chestiuni și nu președintele României”, a răspuns Iohannis, întrebat ce sprijin militar va acorda România Ucrainei.

Președintele a căutat să explice de ce nu sunt furnizate – deocamdată cel puțin – detalii despre „aceste chestiuni”.

„Dar cred că a observat toată lumea că ieri (marți-n.red.), în conferința de presă, împreună cu președintele Zelenski, am spus că România sprijină Ucraina umanitar, militar și așa mai departe. Eu consider că este un lucru bun, este un lucru important. (…) Detalii despre aceste chestiuni nu dăm fiindcă nu este foarte bine în timp de război să dai prin media toate detaliile opozantului sau adversarului. Nu este nici logic, nici util, dar aceste chestiuni sunt foarte serioase, ele se negociază între ministerele de resort și noi credem că și această colaborare este o bază serioasă pentru viitorul nostru Parteneriat Strategic cu Ucraina”, a completat Iohannis.

În cursul zilei de marți, după discuțiile pe care președintele Iohannis le-a avut, la Cotroceni, cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, cei doi șefi de stat au ieșit împreună în fața presei, în cadrul unor declarații de presă comune.

L-am asigurat astăzi pe președintele Zelenski de hotărârea României și a societății românești de a continua sprijinul multidimensional și consistent pentru Ucraina și poporul ucrainean, inclusiv cel de tip militar, atât timp cât va fi nevoie până la victoria împotriva agresiunii ruse, până la eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de crimele comise și, mai departe, în procesul de refacere și reconstrucție a țării”, a afirmat, marți, Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *