Primăria Sectorului 3: Venituri de peste 1,5 milioane de lei în acest an, din ridicarea mașinilor  parcate neregulamentar

0

De la începutul acestui an până în prezent au fost ridicate 3002 autovehicule parcate/staţionate neregulamentar în zone din Sectorul 3, anunță primăria de sector printr-un comunicat.

Dintre acestea 2823 au fost înapoiat proprietarilor, fiind încasată suma de 1.527.950 de lei de la proprietarii autovehiculelor care au achitat, după caz, ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor parcate neregulamentar. Alte 177 de autoturisme se află în depozitul Primăriei Sectorului 3, urmând a fi eliberate, iar două (2) au intrat în patrimoniul instituţiei.

Prin această acţiune Primăria Sectorului 3 continuă proiectul de fluidizare a circulaţiei auto în sector, în special în zona trecerilor de pietoni, a trotuarelor, căilor de acces şi a benzilor de viraj, se mai arată în comunicat. Mașinile au fost ridicate în baza unei Hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 3 din anul 2021.

Amenzile sunt aplicate conform Codului Rutier pentru parcare neregulamentară, iar tarifele pentru ridicare, transport şi depozitare sunt stabilite prin HCLS3 nr. 377/25.08.2017, respectiv:

– Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;

– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;

– Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;

– cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

– Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– în primele 24 de ore: 150 de lei;

– după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Maşinile ridicate sunt depozitate în spaţiul amenajat din str. Releului nr. 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *