240 de persoane din Gaza, care au și cetățenie română, solicită repatrierea

0

Aproximativ 240 de persoane care au și cetățenie română – și care se află acum în Gaza au solicitat repatrierea, au precizat surse guvernamentale.

Conform surselor citate, România a luat deja legătura cu Egiptul, cu care se negociaza repatrierea și acordarea unor ajutoare umanitare.

Autoritățile române țin legătura cu persoanele respective prin intermediul unor aplicații de mesagerie și au pregătit autocarele, pentru a-i evacua prin Egipt, în cazul în care se va ajunge la o înțelegere cu liderii din Cairo.

Potrivit Reuters, luni, 16 octombrie, Israelul a anunțat că nu a fost implementată nicio măsură de încetare a focului în sudul Fâșiei Gaza, chiar dacă surse de securitate din Egipt au declarat că s-a ajuns la un acord pentru a permite ieșirea străinilor din enclava palestiniană asediată și aducerea de ajutoare.

Bombardamentele asupra Fâșiei Gaza au continuat și în cursul nopții, iar locuitorii au declarat că a fost cel mai puternic bombardament din cele nouă zile de conflict.

Aminitim că duminică, Premierul Ciolacu spunea despre românii din Fâşia Gaza că : „În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor”.https://www.globalnewsromania.ro/2023/10/16/premierul-ciolacu-despre-romanii-din-fasia-gaza-in-acest-moment-nu-sunt-motive-de-ingrijorare-asupra-vietii-lor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *