Premierul Ciolacu, despre românii din Fâşia Gaza: „În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor”

0

Șeful Guvernului și al PSD-ului a afirmat, duminică, despre românii din Fâşia Gaza, că se comunică, de la nivelul celulei de criză, cu aproape fiecare dintre ei.

Premierul a făcut precizări cu privire la situaţia românilor din Fâşia Gaza spunând că este vorba de persoane cu dublă cetăţenie.

Nu a putut nimeni. Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieşit din Fâşia Gaza”, a spus şeful Guvernului, Ciolacu precizând că „există grupuri, la Celula de criză şi se comunică cu aproape fiecare dintre ei”.

„În momentul în care apelezi la Ambasadă şi la Consulat, automat îţi laşi şi telefonul şi în acest moment a început această comunicare. Dintre cei care au solicitat evacuarea”, a spus Ciolacu.

Șeful Executivului a ales că nu precizeze dacă aceste persoane au ajuns deja în sud. „Nu are rost să intrăm în nişte detalii care ar putea să le facă rău acestor oameni. Se comunică cu acest grup de români care au solicitat Ministerului de Externe şi României ajutorul. Sunt ferm convins că până la urmă vom reuşi, cu toţii suntem angrenaţi”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a mai spus că este o o zonă de conflict cu o dinamică foarte mare. „Cred că responsabilitatea noastră este de a păstra calmul şi de a lua deciziile corecte şi foarte bine informate şi de a avea un plan coerent, repet, şi cu celelalte state”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor”, a ţinut să precizeze premierul Ciolacu.

Ultimele informaţii indică faptul că aproximativ 300 de cătăţeni români au rămas blocaţi în teritoriul care ar putea deveni în scurt timp câmp de luptă pentru armata israeliană şi așa-zisa grupare Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *