Spitalul Judeţean Neamţ: pacienţii proaspăt ieşiţi din operaţie stau în saloane cu mucegai.

0

 

Revoltător! La Spitalul Judeţean Neamţ există spaţii în care de ani de zile nu s-a mai făcut o curăţenie. Fără să vorbim de dotări sau îmbunătăţiri. O astfel de situaţie este la secţia Chirurgie, acolo unde pacienţii proaspăt ieşiţi din operaţie sunt aşezaţi lângă pereţi plini de mucegai.

Potrivit realizatorilor emisiunii ”România te iubesc”! , de ani buni, DSP tot controlează spitalul şi semnalează că aici nimic nu funcţionează, că viaţa pacienţilor este pusă în pericol. Rezultatele controalelor sunt trimise la Bucureşti, la Ministerul Sănătăţii. Şi acolo rămân. La minister şi managerul Filimon a scris în repetate rânduri şi a cerut ajutor.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, habar nu are ce se întâmplă la Neamţ:

Nu am informaţii legate de situaţia de la Spitalul judeţean de la Piatra Neamţ. Dar voi verifica când ajung la Minister.”

Într-un memoriu, managerul spitalului vorbeşte despre nepăsarea crasă şi incompetenţa angajaţilor din Consiliul Judeţean, care ani la rând a gestionat prost proiecte şi au făcut praf spitalul. Şef peste departamentul proiecte şi infrastructură în Consiliul Judeţean este, de ani buni, Doru Conache. A ieşit din clădire când a aflat că e căutat, potrivit anchetei.

Nu sunt în consiliu, domnule. Şi nu am ce să vă dau. Nu am voie, conform regulamentului nu pot să vă răspund eu la întrebările astea. Vă rog frumos să vă adresaţi purtătorului de cuvânt. Dvs. răspundeţi de partea tehnică. Vă rog să vă adresaţi purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean. Bună ziua. La revedere!”, a declarat, prin telefon, Doru Conache, director executiv CJ Neamţ.

Ancheta mai dezvăluie că la căpătâiul pacienţilor proaspăt ieşiţi din operaţie sunt găuri în pereţi pline de mucegai. Sunt ani mulţi de când aici nu s-a mai dat o bidinea cu var pe pereţi. Totul este o improvizaţie. În mai toate saloanele curge apă din tavan. Iar în nişte dulapuri, lângă pereţii prin care pot pătrunde şoarecii, sunt ţinute lenjeriile pentru pacienţi. Peste tot sunt pereţi mânjiţi şi cabluri improvizate, semn că nu s-a înţeles nimic din incendiul de acum 2 ani.

Totodată, peste 60 pacienţi au acces la doar patru toalete, iar în Unitatea de Primiri Urgenţe e dezastru. Ultima dată aici s-au adus îmbunătăţiri în 2007.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *