Curtea Supremă a Indiei a respins cererea de legiferare a căsătoriei între persoane de același sex!

0

Instanța supremă din India a refuzat să acorde recunoaștere legală căsătoriilor între persoane de același sex, declarând că aceasta depășește domeniul său de aplicare și ar trebui să fie decisă de parlament. Totuși, Curtea a subliniat că relațiile queer nu ar trebui să fie discriminate de către stat, conform The Guardian.

Comunitatea LGBTQ+ spera că judecătorii de la Curtea Supremă le vor recunoaște dreptul constituțional la egalitate în căsătorie, însă instanța supremă, condusă de judecătorul șef al Indiei, a declarat că au existat păreri împărțite în această chestiune și au fost scrise patru hotărâri separate de către tribunal. Doi dintre judecători au susținut uniunile între persoane de același sex, dar verdictul majoritar a fost împotriva lor, componența Curții Supreme fiind de cinci.

În 2018, Curtea Supremă a anulat o lege din epoca colonială care interzicea homosexualitatea în India. Dar, în ciuda schimbării legii, societatea a rămas în mare parte conservatoare și a existat rezistență față de acceptarea căsătoriei cuplurilor de același sex.

Guvernul indian a numit, de asemenea, argumentele pentru egalitate drept „viziuni elitiste urbane” și a afirmat că uniunile (căsătoriile) nu sunt „comparabile cu conceptul de unitate familială indiană de soț, soție și copii”. Acesta a susținut că problema ar trebui să fie decisă în parlament, nu în instanțe.

Susținătorii căsătoriei între persoane de același sex s-au luptat pentru a modifica legea specială a căsătoriei din India, care permite extinderea uniunilor civile între cupluri de religii diferite pentru a include cuplurile de același sex. Cu toate acestea, judecătorul șef al Indiei, DY Chandrachud, a hotărât că modificarea legii a depășit domeniul de aplicare al curții, fiind sarcina Legislativului.

Cu toate acestea, în hotărârea sa, Chandrachud a subliniat că persoanele LGBTQ+ ar trebui să aibă dreptul de a-și alege partenerii și nu ar trebui să se confrunte cu discriminarea în temeiul legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *