”Fermierii trebuie să decidă SOARTA AGRICULTURII, nu politicienii. Noi nu stăm cu mâna întinsă!”

0

Niciun guvern nu ar trebui să-și distrugă propria agricultură, fiindcă asta va urma, dacă situația nu se schimbă în favoarea fermierului român”, a spus Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari fermieri din România.

Dimitrie Muscă este de părere că, pentru ca piața să meargă în folosul fermierului, prețul la kg de grâu ar trebui să fie peste 1 leu. Acum, este 0,95 lei, iar această valoare nu e în interesul producătorului român.

„Prețul nu îl ajută pe fermier, fiindcă cheltuielile pe hectar s-au ridicat la peste 7.000 lei. Cereale din Ucraina sunt foarte ieftine, fiindcă fungicidele, pesticidele, insecticidele, îngrășămintele și motorina au prețuri mult mai refuse decât în Uniunea Europeană”, a explicat Dimitrie Muscă.

Acesta a adresat un îndemn către fermierii români.

Oamenii ar trebui să se organizeze și să înceapă protestele! Fermierii trebuie să decidă soarta agriculturii din România, nu politicienii! ”, a subliniat fermierul român.

Dimitrie Muscă susține că oamenii trebuie să iasă în stradă să protesteze și să amenințe că nu vor mai produce nimic, că nu vor mai plăti taxe și impozite, până când guvernul nu va deschide un dialog sincer cu ei.

Să fie clar: agricultorii nu cer milă. Noi nu stăm cu mâna întinsă. Trebuie să se înțeleagă că cheltuielile unui fermier sunt mai mari decât veniturile. El poate să își permită să piardă o dată, dar când are pierdere în fiecare an, el nu mai poate rezista. Decât să se chinuie așa, trage zăvorul. Vinde tot! Renunță!”, a concluzionat Dimitrie Muscă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *