Termoenergetica Bucureşti anunţă că, în cursul nopții de marți spre miercuri, va începe probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală.

0

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă că, în cursul nopții de marți spre miercuri, va începe probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală.

Având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea de degradare a conductelor, precum și lucrările din șantiere, aflate în diferite stadii de execuție, acțiunea se va derula progresiv în toate sectoarele Municipiului București, potrivit mediafax.

Având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi scăzute în timpul nopții și crescute în timpul zilei, probele se vor face mai ales în cursul nopții. Este important de subliniat faptul că, în sezonul rece vor fi continuate doar acele lucrări pentru care pot fi realizate provizorate, astfel încât furnizarea agentului termic pentru căldură către clienți, să nu fie afectată”, a transmnis compania.

Probele la cald, prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare, se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire. De asemenea, acestea au scopul de a verifica funcționalitatea traseelor de alimentare de la sursa de producere a agentului termic până la consumator.

Termoenergetica amintește că începerea furnizării agentului termic pentru încălzire se va face după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00-06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici.

Compania susține că asociaţiile de proprietari au obligația de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Termoenergetica a început deja furnizarea căldurii la cerere către spitalele, şcolile, grădiniţele, căminele de bătrâni, precum şi către celelalte instituţii care au solicitat acest lucru.

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa relatii@cmteb.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *