Administrația Prezidențială – CEL MAI SCUMP acord-cadru din ISTTORIE pentru contractarea unor servicii de transport aerian pentru demnitarii!

0

Sfidător! Administrația Prezidențială se pregătește să aloce cel mai scump acord-cadru din istorie pentru contractarea unor servicii de transport aerian pentru demnitarii!

Administrația Prezidențială se pregătește să aloce cel mai scump acord-cadru din istorie pentru contractarea unor servicii de transport aerian pentru demnitarii, salariații și delegațiile Președinției României, cu o valoare de aproape patru ori mai mare decât acordul-cadru similar încheiat, în 2021, având același obiect.

Valoarea acestuia se ridică la 10.115.000 de lei cu TVA, în condițiile în care, în 2021, a fost parafat un acord-cadru, tot pentru patru ani, în valoare de 3 milioane de lei.

Interesant este că actuala administrație va lăsa acest contract moștenire viitorului președinte al României, care se va instala la Palatul Cotroceni după alegerile prezidențiale din anul 2024.

Instituția a publicat, la data de 9 octombrie 2023, un anunț, pe portalul SEAP, prin care face cunoscută intenția de a parafa un acord-cadru, pentru o perioadă de patru ani, în vederea asigurării serviciilor de transport aerian de călători, în țară și în străinătate.

Conform caietului de sarcini care stă la baza acestei achiziții, document întocmit de Ramina Elena Roșca, directoarea Direcției de Management Logistic al Administrației Prezidențiale, în acest acord-cadru se intenționează a fi achiziționate, în următorii patru ani, până la 2.000 de bilete de avion destinate demnitarilor, salariaților și delegațiilor Administrației Prezidențiale la clasa economic, la clasa business, cu weekend sau fără weekend, cu bagaje de cală sau altele, după caz.

În documentul citat se mai precizează că Administrația Prezidențială va suporta costurile privind anularea sau modificarea biletelor de avion deja emise, dar numai dacă prestatorul serviciilor prezintă documente care să dovedească, în afara oricărui dubiu, că acesta nu a făcut plata efectivă către companiile furnizoare.

În cazul anulării călătoriei, prestatorul de servicii trebuie să ia toate măsurile posibile în vederea minimalizării costurilor pentru a servi în cel mai bun mod interesele Administrației Prezidențiale.

Președinția României se angajează că va restitui operatorilor economici biletele de avion neutilizate, cu recuperarea de la aceștia a contravalorii taxelor aferente biletelor respective, cum ar fi taxele de aeroport sau costurile parțiale.

Potrivit anunțului publicat pe SEAP, acest acord-cadru urmează să fie atribuit prin licitație deschisă, pe criteriul prețului cel mai scăzut, fiind pusă la bătaie suma de 8.500.000 de lei fără TVA, respectiv 10.115.000 de lei cu TVA inclusă. Administrația Prezidențială precizează că acceptă doar oferte care să fie valabile până în 11 mai 2024, iar deschiderea ofertelor și atribuirea acordului-cadru va avea loc în data de 10 noiembrie 2023, la ora 15.00.

Împărțind suma scoasă la bătaie la cele 2.000 de bilete de avion incluse în acest contract, rezultă o medie de cost de 5.057,2 lei cu TVA pentru fiecare călătorie pe care Administrația Prezidențială ar urma să o efectueze în următorii patru ani. Tot ca medie, Președinția ar urma să cheltuie pe transporturi aeriene 2.528.750 de lei pe an, adică 210.729,2 lei pe lună (43.006 euro – costul unei garsoniere în Capitală sau chiar al unui apartament cu două camere într-un oraș de provincie).

În mandatele lui Iohannis, personalul Președinției a zburat de 3,5 milioane de euro

Suma pusă la bătaie pentru biletele de avion pentru următorii patru ani este de peste trei ori mai mare decât valoarea acordului-cadru încheiat anterior de Administrația Prezidențială având același obiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *