O consilieră locală PNL care ceruse inițial indemnizație pentru handicap grav, s-a răzgândit!

0

O consilieră locală PNL din Mogoșoaia, Mariana Mihalache, a cerut o indemnizație de 1.898 de lei pe lună, după ce și-a scos un certificat de handicap grav cu însoțitor. După vreo lună s-a răzgândit, însă.

Pentru a se încadra în gradul de handicap grav cu asistent personal, individul în cauză trebuie să nu poată fi capabil să se îngrijească singur, în urma unei boli care îi afectează funcțiile mentale, senzoriale sau ale organelor interne. Criteriile medico-sociale prin care o persoană poate fi încadrată în gradul de handicap sunt dictate de lege.

Mariana Mihalache a reușit să facă rost de aviz medical pentru handicap grav, potrivit căruia ar avea nevoie și de însoțitor, după care a depus cerere pentru indemnizația de 1.898 de lei. O lună mai târziu, după ce informația a început să circule prin primărie, femeia s-a răzgândit.

La ședința de Consiliu Local din 24 august 2023, Mariana Mihalache s-a prezentat fără însoțitor, la doar două zile după ce primarul Mogoșoaia, Paul Mihai Nicu Precup (PNL), semnase dispoziția în baza căreia consiliera putea primi indemnizația de la stat pe caz de handicap grav.

Pentru a-i fi evaluat handicapul, Mariana Mihalache a fost nevoită să strângă într-un dosar documente de identitate, acte referitoare la veniturile sale, rezultatele unei anchete sociale ale primăriei, o scrisoare medicală, referat de la medicul specialist și altele.

În data de 25 august 2023, la doar o zi după ședința Consiliului Local la care a fost prezentă fără însoțitor, Mariana Mihalache depune cererea de anulare a indemnizației lunare, fără vreo explicație, spunând doar: „vă rog sămi aprobaţi încetarea îndemnizaţiei de andicap”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *