1,2 miliarde lei mai are de plătit Ministerul Energiei furnizorilor de energie și gaze pentru plafonarea prețurilor

0

Dan Drăgan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, spune că plăţile compensatorii datorate în prezent de Guvern furnizorilor de energie şi gaze pentru plafonarea preţurilor se ridică la 1,2 miliarde lei, iar autorităţile se aşteaptă ca decontările să scadă ca urmare a scăderii preţurilor pe piaţă.

„Sunt nu optimist, sunt echilibrat când spun că nu vom avea probleme în această iarnă, cum nu am avut până la urmă nici iarna trecută. Am dezvoltat noi rute de aprovizionare în cazul în care va fi nevoie”, a precizat Dan Drăgan, prezent la evenimentulProfit Energy.forum – Ediţia a VII-a – A doua iarnă de război în energie.

Cu privire la plățile datorate furnizorilor pentru plafonarea preţurilor, secretarul de stat a precizat că din 2021 până în prezent au fost plătite peste 17 miliarde lei.

Cererile în analiză la acest moment şi care urmează a fi decontate în perioada următoare se ridică la 1,2 miliarde lei.

Acesta a aăugat că sumele din Fondul de Tranziţie acoperă cea mai mare parte din aceste decontări, iar dacă va fi necesar, vor fi găsite resursele suplimentare pentru a îndeplini aceste obligaţii de plată.

Secretarul de stat în Ministerul Energiei a precizat însă că autorităţile se aşteaptă ca sumele decontate să scadă, odată cu scăderea preţurilor din piaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *