Israelului poate invada liniștit Gaza. Biden a dat undă verde!

0

Beniamin Netanyahu a obţinut sprijinul președintelui Joe Biden pentru o invazie terestră în Fâşia Gaza, relatează publicaţia britanică The Times, citând surse apropiate discuţiilor.

Tot, în privat, a pus şi condiţii pentru a da undă verde planului lui Netanyahu de a zdrobi Hamas. A cerut un minim de reținere în ofensiva terestră și a câștigat o promisiune că Israelul va permite intrarea ajutorului  umanitar în Fâșia Gaza din Egipt.

Liderul SUA va trebui să convingă jucători-cheie din Orientul Mijlociu că Israelul este sincer atunci când spune ca vrea o guvernare mai bună în Gaza după terminarea invaziei. Singura promisiune făcută până acum de un oficial israelian a venit de la Eli Cohen, ministrul de Externe, care a sugerat că Israelul vrea să reducă efectiv suprafața locuibilă a fâşiei, cel mai probabil, pentru a stabili o zonă-tampon de securitate. „La sfârșitul acestui război, nu numai că Hamas nu va mai fi în Gaza, dar și teritoriul Fâşiei va fi redus”, a spus el.

Vizita de opt ore a preşedintelui american, Joe Biden, miercuri în Israel a avut loc la o zi după bombardarea unui spital din oraşul Gaza, care a ucis sute de palestinieni potrivit autorităţilor locale, a devenit rapid un punct nevralgic în lumea arabă.

Ezra Cohen, cercetător la Institutul Hudson şi fost subsecretar american al apărării pentru informaţii a spus că Biden „va trebui să fie foarte preocupat să explice poporului american că Israelul respectă legea conflictului armat”. Mai mulţi critici vocali afirmă că Israelul nu o face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *