Viktor Orban a semnat 10 acorduri economice in China! Liderul ungar nu ține cont de restricțiile Bruxelle-ului

0

Viktor Orbán a purtat negocieri cu premierul chinez, luni, la Beijing, cu care a semnat zece acorduri economice. Premierul a anunţat toate acestea într-un clip video încărcat pe pagina sa de Facebook.

Viktor Orbán a relatat că a treia mare conferinţă a iniţiativei “O centură, un drum” are loc la Beijing, cu participarea reprezentanţilor a 130 de ţări, printre care şi a 20 de şefi de stat şi de guvern.

După 2017 şi 2019, Ungaria a primit din nou o invitaţie, pe care a acceptat-o cu bucurie, întrucât China este un partener economic important – a adăugat politicianul maghiar. Anul acesta companiile chineze reprezintă cei mai mari investitori străini din Ungaria, a subliniat Orbán.

Premierul a relatat că luni au demarat negocieri cu premierul chinez şi că au semnat zece acorduri de natură economică, apoi ziua a continuat cu întrevederi cu şefii celor mai mari două bănci chineze.

Premierul s-a deplasat la Beijing duminică, unde participă la cel de-al treilea summit al cooperării “O centură, un drum”, respectiv poartă negocieri oficiale cu liderii Chinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *