Orașe europene care interzic circulația mașinilor în centre! Milano este unul dintre ele!

0

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a dezvăluit vineri un plan care vizează interzicerea circulației mașinilor în centrul orașului.

Aceasta interdicție ar trebui să intre în vigoare încă din prima jumătate a anului 2024. Milano nu este singurul oraș european care ia astfel de masuri.

Această mișcare are drept pretext ”reducerea impactului ecologic și de promovare a unui mediu urban mai curat și mai prietenos”.

Primarul a profitat de festivalul „Îl Verde e îl Blu Festival” pentru a face acest anunț.
Este clar că tranziția ecologică necesită efort – spune el – și, evident, trebuie să ne gândim la cei aflați în dificultate atunci când luăm decizii”, a declarat Sala.

Exista deja, de mai mulți ani, cartiere centrale care sunt interzise circulației automobilelor, dar până de curând aceasta interdicție se făcea pe motive de conservare a unui patrimoniu fragil.

Este cazul cartierului petit France din Strasbourg. În alte mari orașe s-au introdus străzi pietonale, iar Parisul are intenția ca pentru JO de anul viitor să ia o astfel de măsură pentru un perimetru care nu a fost încă stabilit, dar care include cel mai probabil mare parte din Champs Elysée .

Astfel de zone cu restricții au fost implementate la Oslo, Londra, Barcelona, Bruxelles sau Ljubliana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *