Digi 24 încă un fake-news de toată jena!

0

Jurnalista și producătoarea Digi24 Cristina Cileacu s-a pus într-o ipostază penibilă în timp ce relata din Israel.

Vrând să arate că este într-o situație periculoasă, Cileacu a transmis culcată la pământ, vorbind de bombe care cad. Între timp, însă, în cadru se văd oameni care merg liniștiți pe jos sau pe bicicletă, chiar pe lângă „viteaza” de la Digi24.

Momentul a devenit viral pe rețelele de socializare. Mai mult, Cileacu s-a afundat în penibil, afirmând că „infanteria israeliană” interceptează bombele. Cu interceptarea rachetelor se ocupă unitățile de anti-aeriană, nu infanteria, care este dotată doar cu arme ușoare.

Cristina Cileacu este la categoria „Vedete” pe siteul Digi24. Pe linkedin, ea se prezintă ca „Producător Senior” la Digi24.

În 2022, Digi a titrat că „Delta Dunării a fost bombardată de Rusia”, stârnind protestele oficiale ale unei asociații de turism din zonă. Evident, Delta Dunării nu a fost bombardată.

Un fake news monstru prezentat de Digi24 a fost acela în care a prezentat un clip vechi de 14 ani filmat într-o club de noapte, ca fiind clip de recrutare al rușilor.

De ce simt aceste televiziuni, de altfel considerate respectabile chiar de mai marii CNA și ridicate pe un pie de stal, să falsifice informațiile? De ce trebuie să mințim, să manipulăm? De ce să nu transmiți exact ce este? Ce te costă să spui”momentan e liniște”?!

Postul de televiziune Global News deoarece a oferit informații reale, probate, a fost amendat cu zeci de mii de euro pentru dezinformare însă, când marile televiziuni care au monopol pe piața media dau aemenea mizerii de presă nu pățesc nimic, sunt scuzați că a fost o ”eroare” și ”se mai întâmplă”.

Eroare a fost numită și difuzarea unui filmuleț vechi de 14 ani, eroare a fost numită și prezentarea unui joc video drept scenă de război.

Ei bine, aceste posturi ne sunt date NOUĂ, noilor televiziuni, drept exemplu de către membrii CNA și ni se spune că așa ”se face treabă”, că așa TREBUIE să arate presa.

Ei bine, noi spunem NU MULȚUMIM! Preferăm să fim diferiți și să facem ceea ce de mult, acești mari jurnaliști nu mai fac! Și anume să informăm corect și transparent publicul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *