Organizaţia umanitară acuză Israelul că foloseşte ”foamea ca armă de război” împotriva civililor palestinieni

0

Organizaţia umanitară Oxfam a acuzat miercuri Israelul că foloseşte „foamea ca armă de război” împotriva civililor palestinieni, informează agenţia EFE.

Oxfam şi-a reiterat apelul pentru a se permite intrarea de alimente, apă, combustibil şi alte bunuri esenţiale în Fâşia Gaza, unde 2,2 milioane de persoane se confruntă cu „nevoia urgentă de hrană”.

Pe baza unei analize a datelor ONU, organizaţia estimează că doar 2% din alimentele destinate Gazei au reuşit să intre pe teritoriu de când Israelul a impus blocada totală la 9 octombrie.

Deşi un volum mic de ajutoare alimentare a fost lăsat să intre, importurile comerciale internaţionale de alimente nu au fost livrate„, a declarat Oxfam într-un comunicat.

Înainte de a izbucni acest conflict 104 camioane pe zi livrau alimente în Gaza, unul la fiecare 14 minute.

În weekendul trecut, 62 de camioane au primit permisiunea să traverseze punctul de trecere egiptean Rafah, dar doar 30 dintre ele conţineau alimente şi, în unele cazuri, şi alte bunuri, potrivit Oxfam.

Situaţia este îngrozitoare, unde este umanitatea? Milioane de civili sunt pedepsiţi colectiv în văzul întregii lumi, nu poate exista nicio justificare pentru a folosi foamea ca armă de război”, a declarat Sally Abi Khalil, director regional al Oxfam pentru Orientul Mijlociu.

„Liderii mondiali nu pot continua să stea cu braţele încrucişate, ei au obligaţia de a acţiona şi de a acţiona acum„, a subliniat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *