Exact ce ne lipsea! România va avea un nou serviciu secret. Va putea face filaje, interceptări de comunicații și percheziții

0

România va avea un nou serviciu de informații de sine stătător, pe lângă cele existente, care va putea înfiinţa societăţi comerciale. Este vorba despre Direcția Generală de Informații a Armatei, DGIA.

Aceasta urmează să capete personalitate juridică, potrivit unui proiect de lege al Ministerului Apărării Naționale.

Transformarea DGIA în serviciu secret de sine stătător va aduce acestei structuri posibilitatea de a avea un buget propriu și o mai mare capacitate operațională.

Proiectul prevede că DGIA va rămâne în subordinea ministrului Apărării dar, pe lângă finanțarea de la buget, va putea atrage fonduri din „alte surse legal constituite”, ceea ce înseamnă că va putea înființa societăți comerciale.

Documentul mai spune că DGIA va putea face filaje, interceptări de comunicații și percheziții cu mandat de la judecător.

Ministerul Apărării arată în nota de fundamentare că transformarea DGIA în serviciu secret cu personalitate juridică „asigură o delimitare clară a atribuțiilor sale de cele ale Statului Major al Apărării”.

Inițiatorul mai invocă actualul „context geopolitic turbulent și impredictibil” și „exigențele partenerilor euro-atlantici”, potrivit antena3.ro.

sursa: stiripesurse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *