YouTube România i-a retras sancțiunea și l-a deblocat pe jurnalistul Ion Cristoiu

0

Google România i-a retras sancțiunea jurnalistului Ion Cristoiu, pe care i-o aplicase contului său de YouTube, a anunțat ziaristul.

Sancțiunea lui Ion Cristoiu trebuia să expire vineri, dar YouTube România i-a redat contul și i-a și republicat materialul pe care-l ștersese, informează InPolitics.

Vreau să vă dau o veste bună, stimați ascultători. Mi-au dat drumul pe Youtube din seara aceasta. Din întâmplare, IT-istul nostru, a postat și a văzut că am primit accesul la platformă înapoi. Mi-au postat înapoi ‘pastila’ pe care mi-o șterseseră. Perioada de blocare s-ar fi încheiat vineri și probabil că nu se mai consideră avertisment, pentru că, de regulă, când se încheie suspendarea, videoclipul considerat infracțiune e șters. Dar ‘pastila’ mea e pe canal, puteți să o vedeți, se intitulează ‘Lumea de azi are nevoie de un Nicolae Ceaușescu’. După părerea mea, acesta este semnul că au luat în seamă scandalul de astăzi. A fost emis un comunicat, publicat de Clubul de Presă, condus de Cozmin Gușă și Sorin Roșca Stănescu, lucru pentru care le mulțumesc, în care i s-a cerut premierului Marcel Ciolacu să explice cum e posibilă pe teritoriul României o asemenea cenzură. Clubul de Presă și noi suntem îndreptățiți, pentru că Youtube este o companie multinațională și este la noi cum ar fi și Petrom-ul, Enel-ul sau altele. Trebuie să răspundă dacă fac prostii”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu în ediția de marți a Pastilei lui Cristoiu.

Decizia vine după mai multe zile de proteste, în care mai multe personalități au reacționat negativ la această veste.

Între aceștia, președintele AUR, George Simion, a anunțat că dacă va ajunge la Guvernare, în 2024, va adopta o lege care va obliga companiile Big Tech să obțină o hotărâre judecătorească definitivă împotriva unei persoane pentru a o putea sancționa.

Marți, președintele Comisiei pentru Cercetarea abuzurilor din Senat a anunțat că s-a autosesizat în cazul Cristoiu și-i va chema la audieri pe reprezentanții Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *