Ministerul Finanțelor a împrumutat 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitația de luni

0

Ministerul Finanţelor a atras, marţi, 90 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 797,5 milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 90 de luni şi un randament mediu de 6,83% pe an, relatează Agerpres.

Ministerul a mai împrumutat luni 500 milioane de lei, pe șapte luni, prin intermediul unei emisiuni de certificate de trezorerie cu discont, la o dobândă medie de 6,03% pe an. Valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei iar băncile au subscris 1,004 miliarde de lei.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 95 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna noiembrie 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 5 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 675 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma totală, de 5,675 de miliarde de lei, este cu 920 de milioane de lei mai mică faţă de cea care a fost programată în octombrie, de 6,595 de miliarde de lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *