Întreţinerea românilor va fi mai mare cu 50% în această iarnă, deşi nu se scumpeşte gigacaloria

0

Veşti proaste pentru românii care locuiesc la bloc. Facturile la întreținere vor fi mai mari cu 50% în această iarnă, chiar dacă nu s-a scumpit gigacaloria.

Motivul? Instalarea repartitoarelor, dar şi faptul că, din decembrie, vremea schimbă foaia, vin frigurile, iar caloriferele vor „dudui” de căldură. La fel şi costurile la întreţinere.

Radu Opaina, președinte al Federației Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR) și fost director al RADET (Termoenergetica în prezent), spune că repartitoarele pentru calorifere nu ar trebui să fie obligatorii, pentru că nu sunt eficiente.

În opinia lui, repartitoarele nu sunt contoare, ci termometre menite a regla temperatura în locuință.

„Nu a crescut prețul la gigacalorie, dar au crescut celelalte. Poate să crească și de la repartitoare.

Dacă își pune acum un bloc repartitoare, poate să crească, mai mult de jumătate dintre locatari vor plăti dublu. Se întâmplă nenorocirea. Bagi repartitorul în bloc și dublează întreținerea.

Realitatea este cu totul alta, nu cea pe care o emană primarii, directorii de instituții de stat, ei nu știu realitatea.

Întreţinerea la bloc va veni mai mult, cu 50%. În cifre: dacă plăteai 500, o să plătești 700 de lei, dacă plăteai 700 o să plătești 1.000 de lei”, a spus Opaina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *