Ministerul Energiei promite să ajute românii care stau în întuneric sau care nu au lemne pentru foc. Doar că ajutorul NU vine de la stat, ci de la privat.

0

Ministerul Energiei le cere românilor cu posibilităţi să doneze bani de lemne pentru familiile sărace: „Să se gândească la cei nevoiaşi”

Ministerul Energiei promite să ajute românii care stau în întuneric sau care nu au lemne pentru foc. Doar că ajutorul nu vine de la stat, ci de la privat.

Oficialii cer oamenilor mai înstăriţi să-i ajute pe cei nevoiaşi. Statul speră să strângă 1 milion de lei pentru 1.000 de gospodării care au nevoie de căldură. Potrivit estimărilor, în România anului 2023, 100 de mii de familii stau în beznă.

Într-o iarnă cu temperaturi moderate, o familie cu doi copii are nevoie de 4.000 de lei pentru lemne. Ministerul Energiei face apel la românii cu posibilităţi să doneze bani pentru familiile sărace.

Potrivit cifrelor oficiale, una din două case, adică 3,5 milioane de gospodării se încălzesc cu lemne de foc.

Dumitru Chisăliţă, Asociatia Energia Inteligentă a declarat ”: Vom dezvolta o pagină pe site-ul nostru care să fie dedicată exclusiv acestor proiecte. Vom face un cont la bancă separat pentru acest proiect tocmai.”

Multe alte familii din România trăiesc fără cuent electric în 2023. Ministerul Energiei nu știe câte exact, dar vrea să le numere, cu ajutorul unei asociaţii. Estimările sunt între 50 de mii şi 100.000 de familii. După inventarierea lor, autorităţile vor să monteze panouri pe aceste case. Tot din banii privaţilor!

Sebastian Burduja, ministrul Energiei a declarat că:” Vom lansa provocarea către societatea civilă, către toţi românii, către mediul privat să adopte fiecare o casă şi să aprindă lumina pentru aceşti români care nu au acces la cea mai de bază resursă, resursa energetică, energia electrică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *